Almás
Hozzávalók:
- 1 alma
- tojás(sárgája is,fehérje is)
- ízlés szerinti adag szezámmag
- darált keksz
- apróra tört tojáshéj
- 2teáskanálnyi búzakorpa
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük,mindél kisebbre. Beleöntünk egy kicsi(kb. 1teáskanálnyi)felvert tojást. Teszünk hozzá daráltkekszet, hogy az alma levét felszívja. Annyit kell hozzá tenni, hogy ne legyen se száraz, se túl nedves. Aztán hozzáadjuk a búzakorpát és a szezámmagot. Összekeverjük és kb. 10percet állni hagyjuk(összeérnek az ízek).
Aztán kiskanállal tetszés szerinti méretre szaggatjuk. A tetejét még bekenjük tojással.
Betesszük az előmelegített sütőbe, korong alakúra lapítjuk és kb. 150fokon 15-20percig sütjük.
by Kriszti7
|