Pite
Hozzávalók:
- 4 ek zabpehely
- 2-3 ek liszt-teljes kiörlésű is lehet
- 2 ek korpa
- 1 tojás
- 2 ek búzacsírát vagy darált diót
- 2 ek aprított vagy hántolt tökmagot
- 2 ek hántolt napraforgómagot
- 1 ek mézet
- kb fél almát reszelve
Elkészítés:
Zabpehelyből, lisztből, korpából és a tojásból tésztát készítünk, vékonyra nyújtjuk.
A búzacsírát vagy darált diót, tökmagot, napraforgómagot, mézet és a fél almát összedolgozunk, hogy valamelyest kenhető állagú legyen, almával lehet még lágyítani.
A tészta egyik felére kenjük, a másik felét ráhajtjuk, langyos sütőben lassan inkább szárítjuk mint sütjük.
Melegen ceruza vastag csíkokra vágjuk,mert ha kihül nem lehet szépen darabolni.
Egy ilyen adag sokáig elég, papírzacskóban tárolható.
by Moonlight
|