Kísérleti fázis
Hozzávalók:
- egy szép nagy cékla vagy több kicsi (kb. 300 g)
- búza vagy zabkorpa fél bögre
- búzacsíra fél bögre (ez ilyen korpaszerű cucc csak sárga és édes)
- búzasikér 3-4 ek.
- rozsliszt 3-4 marék
Elkészítés:
A korpát, a csírát, a sikért és a lisztet összekeverem. A céklát meghámozom, kockázom és turmixolom. A pépet összekeverem a liszttel meg a többivel, lisztezett deszkán kinyújtom, kiszaggatom. Sütőpapíron vagy vajazott tepsiben lassú tűzön kisütöm (könnyen odakozmál). A búzasikér kihagyható, de akkor több liszt kell bele. Ha a tészta túl lágy akkor sikért kell még hozzáadni. Ajánlott gumikesztyűben dolgozni vele, különben úgy fog kinézni az ember keze, mint egy jólszituált vízihulláé.
by Lamia
|