Almás tarhonya
Hozzávalók:
- 1/2 bögre tarhonya
- 1 dl tejföl
- 2-3 ek. gríz
- 1 alma
- 1/2 bögre mazsola
- 1 cs. őrölt fahéj
- kevés vaj
Elkészítés:
A mazsolát áztassd be vízbe, amíg meg nem szívja magát. Tedd fel főni a tarhonyát enyhén sós vízbe. Az alma húsát kockázd össze, és tedd bele a kivajazott tepsibe. Szórd meg a fahéjjal, majd egyenletesen szórd rá a leszűrt, kinyomkodott mazsolát. A leszűrt tarhonyát is tedd rá. A tejfölt keverd el a grízzel, majd öntsd rá. Az egészet tedd be a sütőbe kb. fél órára.
Ez a finomság 10 patkány étvágyát csillapítja. Hűtőben tárolva másnap is etethető!
By Crazy
|