R I C A N T A - rágcsálópanzió

Menü


Kezdőlap
Állataink akik voltak

Írj nekünk!
Belépés / Kilépés
 

 

Rágcsáló panzió


 

Eladó / Rendelhető


Etető tálak
Egyéb kellékek

Függőágy és függőcső
Hűtőmágnes és kulcstartó

 

 

Állatokról


Patkány
Színes és foltos egér

Szíriai aranyhörcsög
Egyiptomi tüskésegér
Sokcsecsű egér
Mongol futóegér
Afrikai törpeegér
Afrikai csíkos fűegér

Duprasi (zsírfarkú) egér

 
Patkány
Patkány : Első napok

Első napok


Mit érdemes tenned, ha megszerezted a kiszemelt patkányt avagy új patkány a lakásban!


Első teendő, ha hazaviszed tedd be őt a helyére, beszélj hozzá, de ne akard kivenni, hagyd, hogy felfedezze az új ketrecét. Első nap hagyni kell, lehet azt sem fogod látni, hogy eszik vagy iszik, mert ezt titkon csinálja. Ne félj nem fog éhen halni és nem veszik szomjan, annál okosabb a patkány. :)
Másnap szánj rá időt, hogy kivedd és beszélj hozzá, simogasd. Meg kell szokjon téged, a szagodat, az értintésedet, de fogd, nehogy halálugrást hajtson végre és világgá fusson, vagy elbújjon mert akkor vadászhatod. Ezt napjában többször játszd el vele, hogy kiveszed a ketrecéből - ne várd, hogy ő jöjjön ki az az idő is eljön majd, ha megszokott, viszont megszokni úgy fog, ha kiveszed simogatod és beszélsz hozzá, és mindig kicsit engeded, hogy hagy menjen rajtad, szaglásszon végig, ismerkedjen veled. A jutifalat ilyenkor jó, sokszor beválik, de ne keseredj el, ha nem akarja elfogadni, minden patkány más és más, van akinek ez gyorsabban, van akinek lassabban megy elfogadni a gazditól a kajót.
Úgy egy hét mindenképp kell, szoktatni az új helyhez, új gazdihoz. Azután, ha érzed és látod rajta, hogy készen áll arra, hogy új dolgokat fedezzen fel, akkor irány egy elkerített rész valahol a lakásban, ahol minden zug el van zárva, ahova bebújhat és nem éred majd el. Ha megvan a tuti hely, akkor oda letelepedhetsz patkányostúl, és viheted a ketrecestül is, és úgy is lerakhatod, ha akar kijöhet felfedezni - de persze nem kötelező - te mindig legyél ott mint biztos pont, akiben bízhat és ha valamitől megijed, legyen kihez bújnia. A bizalom nagyon fontos, ha valamitől megijed és nem vagy ott, az sokkolhatja és kezdheted elölről felépíteni a bizalmi dolgokat, ami nem mindig könnyű. Vigyázz rá mert ő bízik benned vagy legalábbis nagyon próbál, mert tudja, hogy te vagy az aki takarítod, foglalkozol vele és szereted, eteted, itatod, szóval ellátod :) Értsd meg a patkányodat, ha nem igazán megy, akkor gondolj bele, próbáld az ő szemszögéből nézni a dolgokat, úgy könnyebb megérteni. Remélem valamelyest ez a kis szösszenet segítettem az első napokat átélni :)

Hajrááááááá, a patkány veled van!
:)

 

 

 

 

by Ricanta

 

Elérhetőség


E-mail:
ricanta@gmail.com

 

Olvasd el!


Rágcsálók tartása
Etetésről
Receptek

Gyógynyövények
Betegség - Ápolás
Mérgezés


 

 

Linkek


Ismerősök oldalai
Általunk készített honlapok

 

 

 

Jó tudni!


Állatorvosok
Állatpatikák

 

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!